Homeopathische Middelen

De middelen die door de klassiek homeopaat worden voorgeschreven zijn vrijwel allemaal afkomstig uit de natuur, u kunt denken aan middelen gemaakt van planten, van dieren of mineralen. Daar zijn ook giftige grondstoffen bij, maar door de bereiding tot homeopathisch middel blijft alleen de geneeskrachtige werking over. 
 

Een uitgangsstof wordt oplosbaar gemaakt in water. Van planten wordt een aftreksel gemaakt, een vaste stof wordt met melksuiker verwreven. De stof wordt afwisselend verdund en geschud en de ervaring heeft geleerd dat hoe vaker verdund hoe minder de beginwerking (ook wel beginverergering genoemd) en hoe langduriger de werking. U komt dan benamingen tegen als: Pulsatilla C30 of Sepia D12. De C staat voor een verdunning met stappen van 1 op 100, de D voor een verdunning met stappen van 1 op 10. De getallen 30 en 12 staan voor het aantal keren dat er verdund en geschud is. Pulsatilla is een plant, het Wildemanskruid en Sepia is de inkt van de Zeekat, een inktvis. 

Wanneer u behandeld wordt zal ik in eerste instantie het gekozen middel niet aan u bekend maken. Ik leg u desgewenst liever bij het vervolgconsult uit waarom ik tot mijn keuze gekomen ben.